Decembar u Delta City-ju u prazničnim bojama Crnogorske bojanke

04.12.2021 Autor/ka: Urednički tim NEWS

Čak 11 komercijalnih izdanja Crnogorske bojanke tokom decembra naći će se na centralnom štandu u šoping molu Delta City, u okviru programa podrške kreativnom preduzetništvu koji Glavni grad realizuje u saradnji sa Delta City-jem i kompanijom Strategist.

Za samo sedam mjeseci od kada je oživjela kroz tri izdanja – Podgorica, Cetinje i Boka Kotorska, Crnogorska bojanka je uspjela da postane omiljena razonoda kako djece, tako i starijih širom Crne Gore.

„Za relativno kratak period brojimo 11 komercijalnih izdanja, tiraž u hiljadama, a ideje ne prestaju da se množe. Nastavićemo da bojama uljepšavamo kreativni duh najmlađih, ali i onih starijih koji čuvaju dijete u sebi, poput nas. Želim da još jednom pohvalim inicijativu Glavnog grada i skretanje pažnje na značaj preduzetništva. Od krucijalne je važnosti da svako od nas makar pokuša da ideju podijeli sa svijetom, a ovo je idealan način, zbog podrške iskusnog tima koji je započeo program“, kazala je Adrijana Husić, glavna i odgovorna urednica Crnogorske bojanke. Pored komercijalnih izdanja, tim Crnogorske bojanke uspostavio je saradnju sa brojnim crnogorskim i internacionalnim kompanijama koje posluju u Crnoj Gori i kreirao i posebna izdanja – njih pet. Pored toga, u saradnji sa dnevnim listom Pobjeda, tokom jula i septembra, preko 8000 bojanki podijeljeno je širom Crne Gore.

Uoči praznika, autorke Crnogorske bojanke spremaju i posebno iznenađenje.

“Ponosna sam što mogu da najavim da će se praznično izdanje Crnogorske bojanke premijerno naći na štandu u šoping molu Delta City 6. decembra. Novogodišnja bojanka će nam svima donijeti pravu prazničnu čaroliju, ali i pregršt lijepih iznenađenja, koja su nam u vremenu krize izazvane pandemijom, izuzetno potrebna“, kaže Husić.

Ona podsjeća da je Crnogorska bojanka rođena s idejom da se, kroz konture kojima vješti prsti djece, ali i starijih, bojama daju život, svi zajedno podsjetimo ili naučimo nešto novo o istorijskom nasljeđu i prirodnom bogatstvu Crne Gore. Za razliku od prethodnih, i u duhu teme kojom je inspirisana, „Praznična čarolija“ je doprinos odmaranju od učenja i posla, ovaj put bez zanimljivosti o Crnoj Gori. Sa životinjama koje žive u Crnoj Gori kao glavnim junacima, ova bojanka je prepuna iznenađenja i malih radosti, kao što su naljepnice koje su sastavni dio ovoga izdanja.

Iza projekta crnogorskih bojanki je tim žena preduzetnica okupljenih oko Communication Studija Cassiopeia i studija Ribizla.